O nama

ANDREJ LUCIĆ: Hrvatski dom Beč pomaže hrvatske radnike koji su u izolaciji u Tirolu ostali bez ikakvih sredstava i skrbi hrvatskih institucija

Nakon što su radnici u Tirolu bili u izolaciji 14 dana, ponadali su se povratku u Hrvatsku. Međutim, austrijske su vlasti produžile karantenu toga područja pa ona sada traje do 13. travnja 2020. godine.

Hrvatski dom Beč je poslao novac za hranu, a spreman je organizirati i platiti autobus kojim bi se radnici iz Austrije prevezli u Hrvatsku

Time se agonija radnika nastavlja jer su s poslodavcem davno prekinuti ugovor o radu i oni nemaju sada nikakva primanja pa im je gotovo nemoguće bez sredstava za hranu, higijenskih potrepština i sl. nastaviti izolaciju. Na pozive mjerodavnih hrvatskih institucija, Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske kao i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Austriji neprestano dobivaju odgovore da se strpe i kako se čine potrebne radnje u komunikaciji s austrijskim nadležnim institucijama za njihov organiziran povratak u Republiku Hrvatsku.

Stoga je Hrvatski dom Beč pokrenuo pomoć zatočenim radnicima te je predsjednik Andej Lucić kao poduzetnik poslao novac za hranu, a Hrvatski dom Beč je također u suradnji sa svojim sponzorima spreman snositi troškove autobusa kojim bi radnici došli iz Austrije u Hrvatsku.

Vezane objave

VIDEO: Prilog s nedavno održanog korizmenog koncerta

Hrvatski dom Beč

Korizmeni koncert mladih profesionalnih glazbenika, četvrtak, 31. ožujka s početkom u 19,30

Hrvatski dom Beč

Predstavljanje knjige, zbirke poezije “Trenutak istine kroz boje” autora Mije Bijuklića – Miše

Hrvatski dom Beč