O nama

ANDREJ LUCIĆ: Hrvatski dom Beč pomaže hrvatske radnike koji su u izolaciji u Tirolu ostali bez ikakvih sredstava i skrbi hrvatskih institucija

Nakon što su radnici u Tirolu bili u izolaciji 14 dana, ponadali su se povratku u Hrvatsku. Međutim, austrijske su vlasti produžile karantenu toga područja pa ona sada traje do 13. travnja 2020. godine.

Hrvatski dom Beč je poslao novac za hranu, a spreman je organizirati i platiti autobus kojim bi se radnici iz Austrije prevezli u Hrvatsku

Time se agonija radnika nastavlja jer su s poslodavcem davno prekinuti ugovor o radu i oni nemaju sada nikakva primanja pa im je gotovo nemoguće bez sredstava za hranu, higijenskih potrepština i sl. nastaviti izolaciju. Na pozive mjerodavnih hrvatskih institucija, Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske kao i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Austriji neprestano dobivaju odgovore da se strpe i kako se čine potrebne radnje u komunikaciji s austrijskim nadležnim institucijama za njihov organiziran povratak u Republiku Hrvatsku.

Stoga je Hrvatski dom Beč pokrenuo pomoć zatočenim radnicima te je predsjednik Andej Lucić kao poduzetnik poslao novac za hranu, a Hrvatski dom Beč je također u suradnji sa svojim sponzorima spreman snositi troškove autobusa kojim bi radnici došli iz Austrije u Hrvatsku.

Related posts

OTVOREN SLAVONSKI DUĆAN U NOVOJ GRADIŠKI: Zamisao je isti takav otvoriti i u Beču

HD

Svi ste dobrodošli na Prvi kongres hrvatskih udruga u Austriji

HD

Hrvatski dom Beč organizirao i poslao 6 000 eura donacije ugroženim u zagrebačkom potresu

HD