O nama Različito

Andrej Lucić u ime Hrvatskog doma zaželio srdačnu dobrodošlicu novom hrvatskom veleposlaniku u Austriji

U novoj godini Hrvate u Austriji čekaju značajne promjene u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Austriji. Naime, mr. Daniel Glunčić novi je hrvatski veleposlanik u Austriji.

– Želimo srdačnu dobrodošlicu novom veleposlaniku koji će se zasigurno puno više od nekih svojih prethodnika založiti za hrvatske državljane u Austriji. Njegova mladost, ali i diplomatsko iskustvo te prijašnji značajan angažman u udrugama te poznavanje života i potreba iseljenih Hrvata, zasigurno su velike kvalifikacije koje ga krase. Nikako ne smijemo smetnuti s uma kako su upravo naše mnogobrojne hrvatske udruge u Austriji žila kucavice svekolikog života Hrvata ovdje, jer gotovo da i ne postoji osoba koja nije u barem jednoj udruzi pa smo uvjereni kako ćemo u veleposlaniku Glunčiću imati odličnog suradnika – naglasio je Andrej Lucić, predsjednik Hrvatskog doma Beč.

Mr. Glunčić rođen je 6. lipnja 1970. u njemačkom Grünstadtu, a diplomirao je teologiju na Sveučilištu u Bonnu te kao diplomat djelovao u Bonnu i Berlinu, potom i kao državni službenik MVEP-a, te predstojnik Ureda predsjednika Sabora. Bio je predsjednik Njemačko-hrvatskog društva, a do povratka u Hrvatsku 2012. godine i član njemačke Kršćansko-demokratske unije te aktivni član Njemačkog crvenog križa. Član je katoličke udruge znanstvenika i akademika UNITAS-Salia, Njemačkog-atlantskog društva, a odlikovan je i Spomenicom domovinske zahvalnosti.

Related posts

HRVATI U MAĐARSKOJ: U Baji otvoren Hrvatski dom

HD

JOŠ JEDAN VELIK PROJEKT HRVATSKOG DOMA BEČ: Knjižnica i čitaonica

HD

OTVORENO PISMO HRVATSKOG DOMA BEČ AUSTRIJSKOM MINISTRU VANJSKIH POSLOVA: Kojima ste se mjerilima vodili pa je povratkom iz Hrvatske u Austriju još na snazi mjera samoizolacije ili potreban negativan test na Covid-19?

HD