O nama Različito

Andrej Lucić u ime Hrvatskog doma zaželio srdačnu dobrodošlicu novom hrvatskom veleposlaniku u Austriji

U novoj godini Hrvate u Austriji čekaju značajne promjene u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Austriji. Naime, mr. Daniel Glunčić novi je hrvatski veleposlanik u Austriji.

– Želimo srdačnu dobrodošlicu novom veleposlaniku koji će se zasigurno puno više od nekih svojih prethodnika založiti za hrvatske državljane u Austriji. Njegova mladost, ali i diplomatsko iskustvo te prijašnji značajan angažman u udrugama te poznavanje života i potreba iseljenih Hrvata, zasigurno su velike kvalifikacije koje ga krase. Nikako ne smijemo smetnuti s uma kako su upravo naše mnogobrojne hrvatske udruge u Austriji žila kucavice svekolikog života Hrvata ovdje, jer gotovo da i ne postoji osoba koja nije u barem jednoj udruzi pa smo uvjereni kako ćemo u veleposlaniku Glunčiću imati odličnog suradnika – naglasio je Andrej Lucić, predsjednik Hrvatskog doma Beč.

Mr. Glunčić rođen je 6. lipnja 1970. u njemačkom Grünstadtu, a diplomirao je teologiju na Sveučilištu u Bonnu te kao diplomat djelovao u Bonnu i Berlinu, potom i kao državni službenik MVEP-a, te predstojnik Ureda predsjednika Sabora. Bio je predsjednik Njemačko-hrvatskog društva, a do povratka u Hrvatsku 2012. godine i član njemačke Kršćansko-demokratske unije te aktivni član Njemačkog crvenog križa. Član je katoličke udruge znanstvenika i akademika UNITAS-Salia, Njemačkog-atlantskog društva, a odlikovan je i Spomenicom domovinske zahvalnosti.

Related posts

Uz domaće KUD-ove, na Prvi kongres hrvatskih udruga u Austriji dolaze i gostujuće HPD Jelačić te KUD Hruševac Kupeljski

HD

U Zagrebu će se održati sastanak Andreja Lucića, predsjednika Hrvatskog doma Beč, sa Zvonkom Milasom, državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske

HD

Prikupljanje pomoći u HD Beč: Iskazana velika ljubav i zajedništvo

zeljko