O nama

CRO VIENNI I POSAVSKOM VEZU FINANCIJSKA POTPORA IZ HRVATSKE: Zahvala Hrvatskom domu Beč na pripremi dokumentacije

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan
Republike Hrvatske za 2020. godinu.

Ukupno 2,5 milijuna kuna podijeljeno je na 153 subjekta, udruge i pojedine fizičke osobe, a među njima bile su i udruge kojima je Hrvatski dom pomogao u pripremi projekta i natječajne dokumentacije.

Tako je Sportsko i kulturno društvo Cro Vienna BD Gruppe za projekt časopisa, novina, kao jedinog tiskanog glasila na hrvatskom jeziku u Austriji dobio sufinancirana sredstva u iznosu od 20 000 kuna.

Zahvaljujemo Hrvatskom domu Beč na profesionalnoj i stručnoj pomoći u pripremi projekta te smo svakako zadovoljni što samo na natječaju prošli. Doduše, ne u onom iznosu koji nam je svakako potreban, ali vjerujemo da će Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i dalje pomagati naša nastojanja jer mislimo da naš projekt svakako zaslužuje značajnu potporu, – naglašava Adela Hardi Adžić, glavna urednica Cro Vienna vijesti.

Za međunarodni projekt koji se svake godine uz sudioništvo mnogobrojnih kulturno-umjetničkih društava iseljeničkoga podrijetla održava u Beču, Posavskom vezu iz Beča kao organizatoru pripala je potpora od 10 000 kuna.

– Mi smo skromni i zadovoljni smo i s ovim iznosom jer on pokazuje da se naš rad cijeni i u Hrvatskoj. Zahvale Državnom uredu, ali ponajprije Hrvatskom domu Beč s kojima smo ostvarili lijepu suradnju i koji su nam pomogli u sastavljanju projekta, – ističe Marijana Jerković, tajnica KUD-a Posavski vez Beč.

Od hrvatskih udruga iz Austrije sredstva je još dobio i Hrvatski centar Salzburg.

I ovaj put rezultatima natječaja mogu biti zadovoljniji gradišćanski Hrvati čije su tri institucije dobile i značajnija financijska sredstva (Hrvatski akademski klub, Hrvatski centar i Hrvatsko štamparsko društvo). s ukupnim iznosom od 77 000 kuna. 

Press HD

Related posts

SASTANAK: Djelovanje hrvatskih udruga u Austriji u vrijeme korona-krize

HD

Prikupljanje pomoći u HD Beč: Iskazana velika ljubav i zajedništvo

zeljko

Hrvatski dom Beč pokrenuo volonterski program dostave namirnica i lijekova starijim osobama na području Beča i okolice

HD