O nama

Gradišćanski Hrvati u potpunosti uz Hrvatski dom Beč

Cilj novoutemeljenog društva Hrvatski dom Beč je povezati različne hrvatske organizacije, društva i udruge širom Austrije, prije svega Hrvata kao novih, suvremenih doseljenika, ali i gradišćanskih Hrvata, posebice u Beču, izjavila je za ORF Gabriela Novak-Karall, tajnica Hrvatskoga centra, ustanove i krovne organizacije gradišćanskih Hrvata.

Kao velik projekt Hrvatski dom Beč kani organizirati prvi kongres hrvatskih društava u Austriji, 5. prosinca 2019. godine u Austria Centru Vienna. Na jednoj strani Hrvatski dom želi predstaviti svoje ciljeve i planove, a s druge strane društva imaju mogućnost predstaviti svoje djelovanje i da se različite hrvatske organizacije bolje upoznaju, navodi Novak-Karall, a prenosi Redakcija za manjine ORF-a.

– Cilj Hrvatskog doma Beč jest da hrvatska zajednica u Austriji bude vidljivija u austrijskom društvu, na gospodarskoj, kulturnoj, športskoj ili političkoj razini – kazala je Gabriela Novak-Karall.

Jedna od temeljnih zadaća bit će očuvanje hrvatskog jezika, ne samo za doseljene Hrvate nego i za gradišćanske Hrvate pa kako će obrazovanje i školstvo biti važne teme Hrvatskog doma Beč, Hrvatski centar ima potrebu ovom se društvu priključiti, zaključila je Novak-Karall.

Related posts

Održana sjednica Hrvatskog doma Beč, koordinacije za pripremu Prvog susreta hrvatskih udruga u Austriji! Andrej Lucić: Vrlo ćete brzo vidjeti učinke našeg djelovanja!

HD

Ured Hrvatskog doma dobio lijep poklon

HD

Hrvatski dom Beč pokrenuo volonterski program dostave namirnica i lijekova starijim osobama na području Beča i okolice

HD