O nama

HRVATSKI ADVENT U BEČU: Doživimo i u Beču dašak hrvatske tradicije, običaja, vjere i kulture

Hrvatski advent u Beču u organizaciji Hrvatskog doma Beč održat će se tijekom adventa, počevši od 3. pa sve do 20. prosinca 2020. godine, ispred i u zgradi Hrvatskog doma Beč, Kolpingstrasse 21, 1230 Beč, svakoga dana od 10,00 sati.

U Beču, gradu nadaleko poznatom po mnogobrojnim božićnim sajmovima, ove će godine Hrvati kao i svi ljudi dobre volje imati svoj, vlastiti, značajan kutak.

Maštoviti pokloni, ukrasi i druge rukotvorine moći će se kupiti tijekom cijelog trajanja manifestacije, a poseban naglasak je na autohtonim hrvatskim proizvodima Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji će svoje proizvode prezentirati u čak 20 sajamskih kućica, koje će biti postavljene ispred i oko Hrvatskog doma Beč, a dio sajma odvijat će se i u unutrašnjosti Hrvatskog doma Beč.

Cjelokupna manifestacija bit će popraćena zabavnim i glazbenim programom uz raznovrsna događanja.

Doživimo dašak dragoga nam Božića i u Beču.

Uvjerit ćete se da ćemo se u blagdanskom ruhu, uz sjajan izložbeno-prodajni dio kao i prigodnu etno-gastronomsku ponudu, ukusno kuhano vino i topli čaj s nostalgijom vratiti u naše djetinjstvo.

Zavladat će u 23. bečkom kotaru blagdanski, hrvatski božićni duh. Manifestacija će svima ponuditi program unutar kojega i mlađi i stariji mogu pronaći nešto za sebe.

Ugostiteljska ponuda, te brojni glazbeni nastupi kao i oni naših KUD-ova kao i gostiju iz Hrvatske i BiH, večeri poezije, predstavljanje knjiga i slika, igrokaza i predstava za djecu…, obilježit će program ovoga adventa u Hrvatskom domu Beč.Dakako, uz brojne glazbene nastupe neće nedostajati božićnih pjesama, a sve će obogatiti miris blagdanskih delicija ugostiteljskih kućica pa stoga pozivamo sve da nam se pridruže i obogate ovaj hrvatski advent u Beču!

Vezane objave

VIDEO: Prilog s nedavno održanog korizmenog koncerta

Hrvatski dom Beč

Korizmeni koncert mladih profesionalnih glazbenika, četvrtak, 31. ožujka s početkom u 19,30

Hrvatski dom Beč

Predstavljanje knjige, zbirke poezije “Trenutak istine kroz boje” autora Mije Bijuklića – Miše

Hrvatski dom Beč