O nama

HRVATSKI JEZIK U HRVATSKOM DOMU BEČ: Upis djece na radionice hrvatskog jezika i kulture

Na temelju plana i programa Hrvatskog doma Beč, od studenoga će u Hrvatskom domu Beč za djecu krenuti radionice hrvatskog jezika i kulture. U tijeku je upis zainteresiranih, a nakon toga će se utvrditi skupine raspoređene po dobi i predznanju hrvatskog jezika.

Uz učenje hrvatskog jezika i književnosti, primjerene razine složenosti, program radionica, koje će se održavati u popodnevnim satima u Hrvatskom domu Beč, didaktički će i metodički značajno biti popraćene programima kulture hrvatskog naroda kao i austrijske te europske zajednice kojoj pripadamo, a predavači su završeni profesori hrvatskog jezika i književnosti, izvorni govornici i magistri primarnog obrazovanja.

Djeca će se tako uz igru i zabavu koristiti hrvatskim jezikom i obogaćivati svoj rječnik.

Nakon što se do kraja listopada prijave svi zainteresirani, od 3. studenoga krenut će se s radionicama za djecu u poduci hrvatskog jezika i kulture.

Upisi kao i sve informacije možete dobiti u Hrvatskom dobu Beč, Kolpingstrasse 21, 1230 Beč, na e-mail info@hrvatskidom.com, ili doći osobno svakim radnim danom od 9,00-17,00 sati.

– Idemo onako kako smo vrlo jasno zacrtali u našem planu i programu. Bit ću najsretniji kada u Hrvatskom domu čujemo radost, veselu i razdraganu igru djece. Kada već imamo poteškoća s nastavom materinskog jezika unutar austrijskog obrazovnog sustava, moramo se i dalje boriti, ali i paralelno činiti sve što je našoj moći kako ne bismo doživjeli asimilaciju. Mi ne možemo samo čekati rasplet oko tzv. BKS-a (Bosnisch-Kroatisch-Serbisch), već raditi ono što možemo. Naš hrvatski jezik moramo sačuvati! Hrvatski dom Beč ima sve preduvjete, lijepe i čiste prostorije i učionice, stručan kadar te sve druge pedagoške standarde u provedbi ovog prevažnog projekta, – naglašava Andrej Lucić, predsjednik Hrvatskog doma Beč.

Ovog mjeseca u Hrvatskom domu Beč krenut će i tečajevi njemačkog jezika pa se pozivaju i svi oni koji ga žele pohađati da se također jave u Hrvatski dom Beč.

Vezane objave

VIDEO: Prilog s nedavno održanog korizmenog koncerta

Hrvatski dom Beč

Korizmeni koncert mladih profesionalnih glazbenika, četvrtak, 31. ožujka s početkom u 19,30

Hrvatski dom Beč

Predstavljanje knjige, zbirke poezije “Trenutak istine kroz boje” autora Mije Bijuklića – Miše

Hrvatski dom Beč