O nama

Iz tiska izašao Plan i program Hrvatskog doma Beč

U vlastitoj nakladi Hrvatski dom Beč dao je tiskati Plan i program rada koji obuhvaća mandatno razdoblje od 2020. do 2024. godine. U pet podijeljenih tematskih cjelina (Integracija, gospodarstvo, hrvatski jezik, kultura i sport) sažeto su opisane mnogobrojne aktivnosti koje Hrvatski dom Beč kani ostvariti u zadanom razdoblju.

– Djelovanjem Hrvatskog doma Beč nedvojbeno ćemo doprinijeti učvršćivanju povezanosti Austrije i Hrvatske, surađivati s mjerodavnim hrvatskim i austrijskim institucijama i udrugama prateći aktualne smjernice i strategije jačanja i razvoja na mnogostruko zadovoljstvo, nastavljajući njegovati odlične odnose s prijateljskom nam Austrijom i pokazujući izvrsnu integriranost kao i osnaživati položaj Hrvata u toj dragoj nam zemlji. – naglasio je u uvodnoj riječi knjižice Andrej Lucić, predsjednik Hrvatskog doma Beč.

Program HD-a koji je izašao u dvije inačice, na hrvatskom i njemačkom jeziku, uskoro će biti prezentiran austrijskoj strani kao i predstavnicima mnogobrojnih hrvatskih udruga u Austriji, posebice onima koje se žele uključiti ili biti možebitna sastavnica projekata Hrvatskog doma Beč.

– Program su osmislile obrazovane, mlade i stručne osobe te se veselimo njegovoj provedbi, – zaključio je Lucić.

Related posts

Andrej Lucić: Samo zajedništvom Hrvati mogu biti snažni u Austriji

Press HD

Državni tajnik Milas: U potpunosti podržavamo Hrvatski dom Beč te se vidimo na važnom projektu, Prvom susretu hrvatskih udruga u Austriji

Press HD

Austrija je za hrvatske državljane zatvorila tržište rada do 1. srpnja 2020. godine. Što će biti onda?

Press HD