O nama

Državni tajnik Milas: U potpunosti podržavamo Hrvatski dom Beč te se vidimo na važnom projektu, Prvom susretu hrvatskih udruga u Austriji

U Zagrebu je 5. studenoga 2019. godine održan sastanak Andreja Lucića, predsjednika Hrvatskog doma Beč sa Zvonkom Milasom, državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Sastanku su još nazočili Mario Sirovina iz Izvršnog odbora Hrvatskog doma Beč, Dario Magdić, zamjenik državnog tajnika Zvonka Milasa te Croatiana Orešković, savjetnica s posebnim položajem za pitanja hrvatskog iseljeništva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Andrej Lucić je upoznao uvažene članove Državnog ureda s mnogobrojnim aktivnostima Hrvatskog doma te velike planove u budućnosti, posebno ističući Prvi susret, kongres hrvatskih udruga u Austriji koji će se održati 5. prosinca u Beču.

– Podržavamo u cijelosti rad Hrvatskog doma. Drag nam je ovaj susret s Andrejom Lucićem, poduzetnikom i predsjednikom novoosnovane udruge Hrvatski dom. Susret hrvatskih udruga koji uskoro organizirate je prevažan, on ima cilj jačanja zajedništva hrvatske zajednice u Austriji te međusobnog povezivanja i povezivanja s matičnom domovinom, što ćemo u svakom trenutku podržati pa se svakako vidimo u Beču 5. prosinca. Ovo što planirate načiniti, utemeljiti ustanovu Hrvatski dom je hvalevrijedan projekt i u našem Uredu imat ćete potporu u okviru naših mogućnosti – istaknuo je državni tajnik Milas.

– U mjesec dana od osnutka Hrvatskog doma postigli smo doista značajne rezultate u povezivanju i tako potrebnom zajedništvu Hrvata u Austriji. Uskoro ćemo otvoriti i naš ured Hrvatskog doma u samom središtu Beču, koji će, vjerujem, biti pravo uporište, centar, servis i pomoć našim mnogobrojnim udrugama. Dakako, najveći projekt koji nam predstoji je svakako Susret, kongres hrvatskih udruga u Austriji. I ovdje smo u Zagrebu nazočeći Meetingu G2 vidjeli kako ljudi u iseljeništvu i Hrvatskoj s velikim zanimanjem prate naš rad i pohvaljuju naša nastojanja. Već poslije kongresa, a od nove godine posebno, krećemo u vrlo jasnu konkretizaciju našeg temeljnog cilja, Hrvatskog doma kao ustanove, institucije, koju čekaju već mnogobrojne generacije Hrvata u Austriji, a neizmjerno nam je drago kako ćemo u tome imati prevažnog partnera, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske na čelu s državnim tajnikom Zvonkom Milasom – naglasio je Lucić.

Vezane objave

VIDEO: Prilog s nedavno održanog korizmenog koncerta

Hrvatski dom Beč

Korizmeni koncert mladih profesionalnih glazbenika, četvrtak, 31. ožujka s početkom u 19,30

Hrvatski dom Beč

Predstavljanje knjige, zbirke poezije “Trenutak istine kroz boje” autora Mije Bijuklića – Miše

Hrvatski dom Beč