Različito

PLESNE PROBE KUD-ova: Koje su aktualne mjere?

Na nekoliko sastanaka koji su održani u Hrvatskom domu Beč s predstavnicima hrvatskih udruga čula su se razna tumačenja trenutačnih pravila odnosno mjera suzbijanja Covid-19 pa su neka društva čak i odustala od daljnjih okupljanja i proba.

Mjere glede rada KUD-ova i održavanja proba u nadležnosti su saveznog ministarstva za umjetnost, kulturu i sport, a najnovije odredbe važe od 21. rujna ove godine. One kažu kako se vježbanje (u slučaju KUD-ova – plesanje) može odvijati s 10 osoba u zatvorenom i do 100 osoba na otvorenom prostoru. No, izrijekom se navodi kako jedna trenažna skupina treba imati deset osoba, ali i da dvije ili više grupa unutar jednog KUD-a ili više KUD-ova može nesmetano plesati u istom objektu sve dok je zajamčeno da se skupine neće međusobno miješati.

Isto tako, ni broj od deset osoba u skupini nije temeljno ograničen, ako je za, primjerice, uvježbavanje neke koreografije potrebno ili u njoj sudjeluje više osoba. Nigdje u mjerama također ne stoji da se plesači ne smiju hvatati za ruke i sl., već je to isključivo u domeni preporuke, jer ovdje ne vrijede mjere međusobne minimalne udaljenosti. Iako se proba održava u zatvorenom prostoru, vježbači ne trebaju nositi masku tijekom vježbanja.

Foto: Lado

Vezane objave

Hrvatski dom Beč uputio čestitku Mirni Jukić-Berger na imenovanju u Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Hrvatski dom Beč

LIVE: Prijenos svete mise iz Hrvatske katoličke misije

HD

ČESTITAMO: (Foto, video) 60 godina Misije, 50 godina crkve Am Hof, krizma, pričest…

HD