O nama

POMOĆ HRVATSKOG DOMA BEČ: Udrugama koje su iskazale interes – besplatan prostor Hrvatskog doma za korištenje plesnih proba, sastanaka i sl.

Nakon što je prošlog četvrtka u Hrvatskom domu Beč održan sastanak s predstavnicima hrvatskih udruga koje su iskazale zanimanje za aktivnostima Hrvatskog doma i koje su dostavile plan rada i potrebe za prostorom, na današnjem je sastanku zaključeno kako će se udrugama besplatno ponuditi prostor za njihove plesne probe, sastanke i sl.

– Želimo potaknuti udruge da i u ovom vremenu korona-krize ne posustanu i da se maksimalno založe i rade. Dakako, sve u epidemiološkim mjerama koje su propisane, a mi smo tu da im pomognemo, – naglasio je Andrej Lucić, predsjednik Hrvatskog doma Beč, rekavši kako će Hrvatski dom do kraja godine organizirati značajne manifestacije: u listopadu Dane hrvatskog piva, a onda krajem studenoga započeti s velikom manifestacijom – Hrvatski Advent u Beču.

Na sastanku je istaknuta i mogućnost organiziranja Božićnog koncerta Ansambla narodnih plesova i pjesama LADO, i to u Beču i Salzburgu, a s ovim svjetski poznatim ansamblom kane se organizirati seminari i radionice za koloučitelje i voditelje ovdašnjih folklornih društava te sviranje tradicijskih glazbala.

Hrvatski dom Beč planira uskoro utemeljiti knjižnicu i čitaonicu te početi s radionicama za djecu, podukom hrvatskog kao i njemačkog jezika i sl.

– Hrvatski dom Beč načinio je značajne poslove, njihovi planovi su jako zanimljivi i ambiciozni. Bitno je da sve udruge sjednu za zajednički stol bez netrepeljivosti i mislim da smo u približavanju zajedništva postigli određene pomake, što pokazuje i ovaj sastanak. Moje je osobno mišljenje vrlo pozitivno i na Zajednici je da u budućnosti donese kvalitetne odluke i korake, posebice u suradnji s Hrvatskim domom Beč, – naglasio je, između ostalih, u vrlo kvalitetnoj i konstruktivnoj raspravi, Zlatko Šljivić, predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport.

Vezane objave

VIDEO: Prilog s nedavno održanog korizmenog koncerta

Hrvatski dom Beč

Korizmeni koncert mladih profesionalnih glazbenika, četvrtak, 31. ožujka s početkom u 19,30

Hrvatski dom Beč

Predstavljanje knjige, zbirke poezije “Trenutak istine kroz boje” autora Mije Bijuklića – Miše

Hrvatski dom Beč