O nama

POTEŠKOĆE UDRUGA U VRIJEME KORONA-KRIZE: Poziv zainteresiranim udrugama na radni sastanak

Hrvatski dom Beč inicira radni sastanak s predstavnicima onih hrvatskih udruga u Austriji koje se sastanku žele odazvati, a na temu zajedničkog iznalaženja rješenja i djelovanja u iznimno otežanim okolnostima rada u vrijeme korona-krize.

Dopis Andreja Lucića, predsjednika Hrvatskog doma Beč, prenosimo u cijelosti:


RADNI SASTANAK ZAINTERESIRANIH PREDSTAVNIKA HRVATSKIH UDRUGA U AUSTRIJI NA TEMU OTEŽANOGA RADA I DJELOVANJA HRVATSKIH UDRUGA U AUSTRIJI ZBOG MJERA UZROKOVANIH PANDEMIJOM KORONAVIRUSA

Poštovani predstavnici hrvatskih udruga u Austriji,

uslijed znanih vam složenih okolnosti i otežanog rada mnogobrojnih hrvatskih udruga u Austriji u vremenu korona-krize, kada je smanjen ili u potpunosti onemogućen rad, Hrvatski dom Beč poziva predstavnike udruga koje to žele, na radni sastanak kako bismo u zajedničkom djelovanju uvidjeli koja su naša osobna najbolja i kvalitetna rješenja u prevladavanju ove krize te tako ujedinjeno s jasnim stavovima nastupili prema mjerodavnim institucijama Republike Austrije i Republike Hrvatske.

Svjedoci smo da, posebice Kulturna-umjetnička društva, koja teško mogu imati svoje probe i nastupe, ponajviše su pogođena, a po sadašnjim mjerilima neizvjesno je održavanje tradicionalnih manifestacija, zabava i sl., što bi dugoročno moglo rezultirati i gašenjem hrvatskih KUD-ova i drugih udruga u Austriji te tako ostaviti nesagledive posljedice u zaštiti hrvatske kulture, jezika, tradicije i svekolikog identiteta za koji se već hrvatske udruge u Austriji udruge desetljećima skrbe.

Stoga vas pozivamo da se na radni sastanak prijavite najkasnije do 31. kolovoza, a onda ćemo, sukladno zainteresiranosti i broju prijavljenih predstavnika udruga, utanačiti u prvoj polovici rujna mjesto i vrijeme održavanja ovog sastanka.

Molimo vas, prijavu obvezno pošaljite na adresu elektronske pošte info@hrvatskidom.com.

S poštovanjem,

Andrej Lucić,
predsjednik Hrvatskog doma Beč


Related posts

GRAĐANSKA INICIJATIVA: O hrvatskom jeziku i u austrijskom Parlamentu!

HD

Svi ste dobrodošli na Prvi kongres hrvatskih udruga u Austriji

HD

Održana sjednica Hrvatskog doma Beč, koordinacije za pripremu Prvog susreta hrvatskih udruga u Austriji! Andrej Lucić: Vrlo ćete brzo vidjeti učinke našeg djelovanja!

HD