O nama

POTEŠKOĆE UDRUGA U VRIJEME KORONA-KRIZE: Poziv zainteresiranim udrugama na radni sastanak

Hrvatski dom Beč inicira radni sastanak s predstavnicima onih hrvatskih udruga u Austriji koje se sastanku žele odazvati, a na temu zajedničkog iznalaženja rješenja i djelovanja u iznimno otežanim okolnostima rada u vrijeme korona-krize.

Dopis Andreja Lucića, predsjednika Hrvatskog doma Beč, prenosimo u cijelosti:


RADNI SASTANAK ZAINTERESIRANIH PREDSTAVNIKA HRVATSKIH UDRUGA U AUSTRIJI NA TEMU OTEŽANOGA RADA I DJELOVANJA HRVATSKIH UDRUGA U AUSTRIJI ZBOG MJERA UZROKOVANIH PANDEMIJOM KORONAVIRUSA

Poštovani predstavnici hrvatskih udruga u Austriji,

uslijed znanih vam složenih okolnosti i otežanog rada mnogobrojnih hrvatskih udruga u Austriji u vremenu korona-krize, kada je smanjen ili u potpunosti onemogućen rad, Hrvatski dom Beč poziva predstavnike udruga koje to žele, na radni sastanak kako bismo u zajedničkom djelovanju uvidjeli koja su naša osobna najbolja i kvalitetna rješenja u prevladavanju ove krize te tako ujedinjeno s jasnim stavovima nastupili prema mjerodavnim institucijama Republike Austrije i Republike Hrvatske.

Svjedoci smo da, posebice Kulturna-umjetnička društva, koja teško mogu imati svoje probe i nastupe, ponajviše su pogođena, a po sadašnjim mjerilima neizvjesno je održavanje tradicionalnih manifestacija, zabava i sl., što bi dugoročno moglo rezultirati i gašenjem hrvatskih KUD-ova i drugih udruga u Austriji te tako ostaviti nesagledive posljedice u zaštiti hrvatske kulture, jezika, tradicije i svekolikog identiteta za koji se već hrvatske udruge u Austriji udruge desetljećima skrbe.

Stoga vas pozivamo da se na radni sastanak prijavite najkasnije do 31. kolovoza, a onda ćemo, sukladno zainteresiranosti i broju prijavljenih predstavnika udruga, utanačiti u prvoj polovici rujna mjesto i vrijeme održavanja ovog sastanka.

Molimo vas, prijavu obvezno pošaljite na adresu elektronske pošte info@hrvatskidom.com.

S poštovanjem,

Andrej Lucić,
predsjednik Hrvatskog doma Beč


Related posts

AUSTRIJSKI MINISTAR OBRAZOVANJA: “U sklopu nastave bosansko-hrvatsko-srpskog jezika, podučavanje hrvatskog jezika”?!

HD

Andrej Lucić inicirao osnivanje udruge Hrvatski dom: “Hrvati jednostavno moraju bolje! Zajedno ćemo to i uspjeti!”

HD

Početak realizacije uspješnih projekata Hrvatskog doma, povezivanje Hrvatske i Austrije: Grad Nova Gradiška i Hrvatski dom – integrativni projekti i ulaganja gospodarskog, kulturnog i turističkog potencijala

HD