O nama

Predstavljanje knjige, zbirke poezije “Trenutak istine kroz boje” autora Mije Bijuklića – Miše

U organizaciji Hrvatskog doma Beč, u četvrtak, 17. ožujka 2022. godine, u knjižnici i čitaonici Hrvatskog doma Beč (Kolpingstrasse 21, 1230 Beč) s početkom u 19,30 bit će upriličeno predstavljanje knjige, zbirke poezije Trenutak istine kroz boje, poznatog pjesnika Mije Bijuklića – Miše, koji živi i radi u Beču.

Knjiga poezije Trenutak istine kroz boje donosi niz raznovrsnih tematskih izazova, ali svedeni pod isti nazivnik – dostojanstven život unatoč svemu i usprkos svima. Autor Mijo Bijuklić – Mišo potiče i bodri interakciju raznobojnih životnih impulsa. U nesputanim permutacijama (stihovima) i varijacijama (mislima) nazire se raspon nemirnih, znatiželjnih i odmjerenih odraza autorove ustreptale duše.

– Ova je knjiga u početku pisana u crno-bijeloj verziji, kao uostalom i milijuni knjiga, a onda kada su u ovaj moj svijet došli unuka Ina i unuk Oskar, u meni se pokrenula neka nova radost, oživjelo je vrijeme satkano od bezbroj trenutaka istine kroz boje. Ina i Oskar nadahnuli su me čudesnim entuzijazmom i do sada nepoznatim optimizmom. U znak zahvalnosti što su mi oplemenili nadu i vratili vjeru u život, posvećujem im ovu knjigu, – kaže autor Bijuklić.

Ova je zbirka pjesama u izdanju ANKH Osijek tiskana u nakladi od 200 primjeraka. Urednik knjige kao i pisac predgovora je Zvonko Penović, a u lijepo oblikovanom i dopadljivom grafičkom izdanju knjigu je dodatno svojim fotografijama i ilustracijama obogatio Mirko Bijuklić.

Mijo Bijuklić, tesktopisac, pjesnik, glazbenik, rođen je u Donjoj Motičini, u sjeverozapadnoj Slavoniji. Kao 10-godišnji dječak odlazi u Osijek gdje završava osnovnu i srednju Ugostiteljsku školu, a s 30 godina seli u Beč, u kojem i danas živi. Od malih nogu bavi se sportom, a hobi i ljubav mu je glazba – svira bisernicu, brač, harmoniku i gitaru, a i komponira. Poezija koju piše često je i uglazbljena, a izvode ju i neki poznati hrvatski interpreti. Do sada je samostalno objavio četiri knjige poezije, a pojavljuje se i u nekoliko zajedničkih.

– Srdačno zahvaljujem na svesrdnoj pomoći u realizaciji ove knjige uvaženoj i respektabilnoj tvrtki BD Gruppe na čelu s vlasnikom i direktorom Andrejem Lucićem, kao i Hrvatskom domu Beč u prepoznavanju i vrednovanju svekolike kulture te svemu onome što u Domu samoprijegorno čine u očuvanju hrvatskog identiteta, samosvojnosti, jezika, tradicije i običaja, – ističe autor knjige Mijo Bijuklić – Mišo.

U raznovrsnom i bogatom kulturnog programu promocije nastupit će operni pjevači Tanja Ruždjak i Luka Gudelj, pijanist Hrvoje Jugović te grupa Dubrovački kavaljeri.

Vezane objave

VIDEO: Prilog s nedavno održanog korizmenog koncerta

Hrvatski dom Beč

Korizmeni koncert mladih profesionalnih glazbenika, četvrtak, 31. ožujka s početkom u 19,30

Hrvatski dom Beč

Vrijedna donacija knjiga, zbornika i časopisa od Hrvatske matice iseljenika

Hrvatski dom Beč