O nama

Predstavnici Hrvatskog doma sudjelovat će na seminaru o iseljenicima u organizaciji Magistrata 17 – integracija i različitost

U sklopu projekata MA17 – integracija i različitost, predstavnici Hrvatskog doma Beč sudjelovat će na važnom seminaru naziva Migra-Bil na kojem će iz prve ruke saznati jako važne informacije poput onih kako udruge mogu sudjelovati i dobiti financijske i druge poticaje Grada Beča za svoje projekte.

Također će jedna od tema seminara biti i kako upravljati udrugom, a neizostavne će biti i teme integracija, učenje jezika, poštivanje ljudskih prava, slobode izražavanja, zabrane svake vrste diskriminacije. U sklopu seminara bit će i edukacijski dio na koji način pravilno organizirati neki događaj i sl., a važan se naglasak stavlja i na financiranje udruga u skladu sa Zakonom o udrugama, porezna i financijska rasterečenja i sl. Bit će održano i predavanje o Zakonu o integraciji, poglavito o značajnim novostima koji on donosi posebice glede znanja njemačkog jezika, ovlaštenih školskih centara koji izdaju kvalifikacije, mjerama politike na tržištu rada te kako će se nepridržavanje tih zakonskih odredaba reflektirati na moguće uskraćivanje socijalnih davanja, administrativnih kazni pa čak i oduzimanjem radnih dozvola ili prava boravka.

Uz klasična predavanja, održat će se i tematske radionice, a sudionici su predstavnici mnogobrojnih iseljeničkih skupina, udruga i organizacija čija je onda zadaća dobivena znanja prenijeti u svoje društvo.

– Svakako su ove teme jako važne za mnogobrojnu hrvatsku iseljeničku zajednicu i iznimno nam je drago da je Hrvatski dom pozvan na ovu edukaciju. Ona će zasigurno proširiti naša znanja i vidike i još više poboljšati izvrsnu hrvatsku integriranost u Austriji, naglasila je Mag. Martina Horvat, socijalna pedagoginja i voditeljica projekata Hrvatskog doma Beč.

Seminar će početi 25. veljače te će u šest navrata trajati zaključno do 6. svibnja 2020. Nakon toga, od 14. listopada do 17. studenoga bit će održane i tri tematske radionice, a sudionici Hrvatskog doma dobit će po završetku i priznati certifikat o pohađanju ove za Grad Beč važne edukacije. 

Vezane objave

VIDEO: Prilog s nedavno održanog korizmenog koncerta

Hrvatski dom Beč

Korizmeni koncert mladih profesionalnih glazbenika, četvrtak, 31. ožujka s početkom u 19,30

Hrvatski dom Beč

Predstavljanje knjige, zbirke poezije “Trenutak istine kroz boje” autora Mije Bijuklića – Miše

Hrvatski dom Beč