O nama

Predstavnici Hrvatskog doma započeli seminar u organizaciji Magistrata 17 Grada Beča

Jučer je u sklopu projekta MA17 Grada Beča, Migra Bil 2020., održano prvo predavanje u ciklusu koje je okupilo dvadesetak sudionika, uglavnom stručnjaka – voditelja raznih udruga. Osnovni tečaj Migra-Bil nudi priliku za stjecanje osnovnih znanja o radu udruga, organizaciji događaja, mogućnostima financiranja i ljudskim pravima, kao i o bečkoj gradskoj upravi i upravljanju raznolikošću Grada Beča. Projekt također nudi i radionice na kojima stručnjaci-voditelji udruga dobivaju sve informacije o novom zakonu o integraciji, oblicima i učincima rasizma te interkulturalnoj komunikaciji.

Sudjelovanje na projektu je besplatno pa su tako dodatno motivirani na sudjelovanje svi oni kojima je financiranje jedan od osnovnih poteškoća u provođenju projekata integracije i različitosti.

Na jučerašnjem uvodnom predavanju uz dobrodošlicu i upoznavanje, predavač David Beraha izvijestio je sudionike projekta s administrativnom strukturom i raznolikim zadaćama pri upravljanju raznolikošću u Gradu Beču. Osim osnova upravljanja ovdje se je moglo čuti o izazovima i specifičnosti posla, strukturiranju odjela Magistrata, novitetima koji su već u provedbi i onima u pripremi.

– Kratak i jezgrovit program s jasnim ciljevima, visoka razina kvalitete informacije koju pruža i vrlo dobro pripremljeni govornici MA17, svakako su razlozi zašto bi se nositelji i voditelji udruga kojima su integracija i raznolikost u programu rada trebali uključiti u ovaj vrijedan gradski projekt – naglasila je Martina Horvat, voditeljica projekata Hrvatskog doma Beč i sudionica ovog projekta.

Related posts

OTVORENO PISMO HRVATSKOG DOMA BEČ AUSTRIJSKOM MINISTRU VANJSKIH POSLOVA: Kojima ste se mjerilima vodili pa je povratkom iz Hrvatske u Austriju još na snazi mjera samoizolacije ili potreban negativan test na Covid-19?

HD

HRVATSKI DOM BEČ I NASTAVAK GOSPODARSKOG POVEZIVANJA HRVATSKE I AUSTRIJE: Adventske kućice iz Slavonije za Hrvatski Božić u Beču

HD

Uz domaće KUD-ove, na Prvi kongres hrvatskih udruga u Austriji dolaze i gostujuće HPD Jelačić te KUD Hruševac Kupeljski

HD