O nama

Održan sastanak Hrvatskog doma Beč s dijelom predstavnika hrvatskih udruga u Beču. Andrej Lucić: ‘Ovako velika potpora koju nam pružate daje nam vjetar u leđa da još više ustrajemo u svojim ciljevima’

Nakon što je održan sastanak s predstavnicima KUD-ova koji djeluju u Beču, uprava Hrvatskog doma Beč održala je u utorak, 29. listopada 2019. godine i drugi tematski sastanak s predstavnicima mnogobrojnih hrvatskih udruga u Austriji.

– Ohrabruje i veseli vaša nazočnost u ovolikom broju. Vjerujem da je ona znak svesrdne potpore i naših zajedničkih nastojanja da uskoro imamo Hrvatski dom kao ustanovu koja će svima nama koristiti – naglasio je Andrej Lucić, predsjednik Hrvatskog doma Beč, ne krijući zadovoljstvo da se u svega mjesec dana postojanja udruge stvar odvija u izuzetno pozitivnom smjeru.

Andrej Lucić, predsjednik Hrvatskog doma Beč

– Neskromno ću kazati da smo u ovih mjesec dana učinili jako puno, a velik je posao pred nama. Slijedi naš projekt već 5. prosinca kada ćemo u velebnom prostoru nekadašnjeg UN kongresnog centra predstaviti naš rad, ali i u radnom dijelu dati prigodu svim našim vrijednim društvima da predstave svoje neumorno djelovanje svih ovih godina – naglasio je Lucić.

Dvorana za sastanke bečkog hotela Marriott bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Tako su se na sastanku mogla čuti dragocjena iskustva gradišćanskih Hrvata koji su okupljeni oko njihove krovne ustanove Hrvatski centar, a svoja zapažanja u konstruktivnoj raspravi kazivali su i predstavnici Sportskog i kulturnog društva Cro Vienna BD Gruppe, Udruge hrvatskih poduzetnika u Austriji, Kulturnog i sportskog društva Zagreb – Beč, udruge Kravata, KUD-a Slavonija Beč, Obzor – udruga za poticanje kreativnog razvoja, Kluba i saveza borilačkih vještina Krav Maga, TV Beč, istaknuti intelektualci i pojedinci poput Ivana Župe, umirovljenog novinara ORF-a, Luke Gudelja, opernog pjevača, kao i mnogih drugih.

– Naš će stručni tim raditi intenzivno na pripremi Prvog susreta, kongresa hrvatskih udruga u Austriji, a ako ima još udruga koje eventualno nismo pozvali, neka se slobodno jave na naš email info@hrvatskidom.com te dođu u naš ured u središte Beča, Wipplingerstrasse 23. Ured je otvoren i svi ljudi dobre volje su dobrodošli – zaključio je Lucić.

Press Hrvatski dom Beč
Foto: TV Wien

Vezane objave

VIDEO: Prilog s nedavno održanog korizmenog koncerta

Hrvatski dom Beč

Korizmeni koncert mladih profesionalnih glazbenika, četvrtak, 31. ožujka s početkom u 19,30

Hrvatski dom Beč

Predstavljanje knjige, zbirke poezije “Trenutak istine kroz boje” autora Mije Bijuklića – Miše

Hrvatski dom Beč