O nama

U Zagrebu će se održati sastanak Andreja Lucića, predsjednika Hrvatskog doma Beč, sa Zvonkom Milasom, državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske

U utorak, 5. studenoga 2019. godine u Zagrebu će se održati sastanak Andreja Lucića, predsjednika Hrvatskog doma Beč, sa Zvonkom Milasom, državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Glavne su teme sastanka značajne aktivnosti Hrvatskog doma Beč, posebice utemeljenje ustanove Hrvatski dom kao i izgradnje ili najma prostora Hrvatskog doma o kojem sanjaju već mnoge generacije Hrvata u Austriji.

–  U nekoliko održanih skupnih te pojedinačnih sastanaka s mnogobrojnim predstavnicima hrvatskih udruga u Austriji koji su nam dali potporu, jasno smo detektirali poteškoće s kojima se susreću naše udruge. Naš je cilj stoga vrlo jasan. Hrvatski je dom nasušna potreba kako bi kao ustanova, kao prostor, bio servis, na raspolaganju i velikoj pomoći svim našim organizacijama. U tom smo pogledu u Beču već načinili određene predradnje u otvorenoj komunikaciji s gradskim i državnim vlastima pa smo uvjerenja kako ćemo i u Hrvatskoj, u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, isto tako naići na razumijevanje – naglasio je Andrej Lucić, predsjednik Hrvatskog doma Beč.

Čelnici Hrvatskog doma iskoristit će prigodu i na sastanku osobno pozvati predstavnike najrelevantnije hrvatske institucije za Hrvate u iseljeništvu, na velik projekt Hrvatskog doma, Prvi susret, kongres hrvatskih udruga u Austriji, koji će se održati 5. prosinca 2019. godine u reprezentativnom prostoru Austria Center Vienna.

Vezane objave

VIDEO: Prilog s nedavno održanog korizmenog koncerta

Hrvatski dom Beč

Korizmeni koncert mladih profesionalnih glazbenika, četvrtak, 31. ožujka s početkom u 19,30

Hrvatski dom Beč

Predstavljanje knjige, zbirke poezije “Trenutak istine kroz boje” autora Mije Bijuklića – Miše

Hrvatski dom Beč