O nama

Održana sjednica Hrvatskog doma Beč, koordinacije za pripremu Prvog susreta hrvatskih udruga u Austriji! Andrej Lucić: Vrlo ćete brzo vidjeti učinke našeg djelovanja!

U srijedu, 23. listopada 2019. godine u hotelu Marriott u prvom bečkom kotaru održan je prvi u nizu sastanaka koji udruga Hrvatski dom Beč kani organizirati s hrvatskim udrugama u Beču kao pripremu u organizaciji Prvog susreta, kongresa hrvatskih udruga u Austriji, koji će se održati 5. prosinca 2019. godine u reprezentativnom prostoru Austria Center Vienna.

Ovaj su put na redu bili pojedini hrvatski KUD-ovi, a već će se u utorak upriličiti druga tematska sjednica s drugim KUD-ovima kao i ostalim udrugama.

Andrej Lucić, predsjednik Hrvatskog doma Beč

– Dakako da ne možemo pozvati sve udruge u istom trenutku na sastanak pa ćemo u nekoliko navrata sastati se s predstavnicima naših mnogobrojnih udruga čiji rad pohvaljujem, jer one su naše bogatstvo – pojasnio je u uvodu Andrej Lucić, predsjednik Hrvatskog doma Beč.

Andrej Lucić je upoznao nazočne s temeljnim smjernicama rada Hrvatskog doma Beč poglavito s projektom Prvog susreta hrvatskih udruga u Austriji naglasivši važnost međusobnog povezivanja i zajedničkog organiziranja ove značajne manifestacije.

– Naš je prvi projekt jako značajan i za njega imamo veliku potporu, kao što je imamo i za cjelokupnu našu udrugu. Ostvareni su značajni kontakti s gradskim i saveznim vlastima, kao i onima u Hrvatskoj pa ćete vrlo brzo vidjeti učinke našega djelovanja. Svakako bih volio da se maksimalno uključite. Mi nismo nikome nikakva konkurencija, već želimo u pozitivnom ozračju stvoriti ono što su generacije sanjale. Hrvatski dom je za nas ostvariva činjenica i ja ću uložiti maksimalne napore kao predsjednik udruge da do njega dođemo, a Dom onda neka bude na ponos svima nama – naglasio je Andrej Lucić.

U ugodnoj i srdačnoj raspravi čula su se mišljenja i dragocjena iskustva mnogobrojnih udruga, a predstavljen je i dio tima Hrvatskog doma Beč, koji se mahom sastoji od mladih, obrazovanih osoba, magistara i doktora znanosti što je na sastanku ocijenjeno jako pozitivno.

– Našem će timu u dogledno vrijeme pristupiti još nekolicina izrazito eminentnih osoba. Jako me to raduje, jer se tako već u samom početku prepoznaje naš rad. Također, već sada možemo najaviti kako ćemo na Prvom kongresu udruga imati uvažene goste iz kulturnog, društvenog i političkog života Austrije i Hrvatske pa stoga apeliram još jednom na sve udruge neka sudjeluju, jer im to može samo koristiti – zaključio je Andrej Lucić.

Press centar Hrvatskog doma Beč
Foto: Zoran Cindrić, TV Wien

Vezane objave

VIDEO: Prilog s nedavno održanog korizmenog koncerta

Hrvatski dom Beč

Korizmeni koncert mladih profesionalnih glazbenika, četvrtak, 31. ožujka s početkom u 19,30

Hrvatski dom Beč

Predstavljanje knjige, zbirke poezije “Trenutak istine kroz boje” autora Mije Bijuklića – Miše

Hrvatski dom Beč